Skip to main content

Viering van het weekend en hoe is het met de geit?


Reisverslag 9 - 21-7-2019

Na de eerste bouwdagen werd het weekend groots ingeluid met echte Afrikaanse muziek! De lokale bevolking bracht trommels mee en er werd samen gedanst, gelachen en gezongen. Yara heeft zelfs mee mogen trommelen. En aan haar stralende lach te zien, ontzettend veel plezier gehad. 

sumniboma nr2 ghana world servants anloo zuidlaren 016Yara aan het trommelen met de lokale bevolking

Gelukkig hoefden de deelnemers de volgende dag niet al te vroeg op, aangezien de bouwplaats even met rust werd gelaten. Maar er is zeker niet stilgezeten. Nadat de was is gedaan gingen ze op pad om op bezoek te gaan bij de lokale bewoners. Een zeer mooie kans om anderen te ontmoeten en te zien hoe zij leven en te praten over de verschillen. En zijn er mischien ook gelijkenissen? 

sumniboma nr2 ghana world servants anloo zuidlaren 017Jan en Rebecca op huisbezoek

Bij thuiskomst van een - tot dusver al - interessante dag was het weekendfeest nog niet compleet over. De grote vraag die in Zuidlaren momenteel leeft: Hoe is het afgelopen met de geit?
De ceremonie rondom de geit heeft inmiddels plaats gevonden. Een ambachtelijk cadeautje dat goed gesmaakt heeft?  Dat wordt niet vermeld in het bericht... we moeten wachten op de verhalen bij thuiskomst.  

Vanochtend gingen de deelnemers in plaats van op huisbezoek, op kerkbezoek. Het is immers zondag. Alle deelnemers trokken hun mooiste kleren aan. De jongens met een stropdas de meiden op hun paasbest. Lange rokken of nette broeken tot aan de enkels. Een hele belevenis want de kerkdienst daar ziet er heel anders uit dan een kerkdienst hier. We kijken uit naar de verhalen en foto's.

Met al deze nieuwe belevenissen hebben de jongeren en hun leiders weer genoeg energie opgedaan om morgenochtend weer fris van start te gaan!

Tot morgen!