Skip to main content

Storytelling en complimentendag

Ondanks dat de temperaturen in Zuidlaren ook naar recordhoogte zijn gestegen... is het weer gelukt om een nieuw reisverslag te schrijven.  
Zuidlaren: 36.9 ℃ en luchtvochtigheid 31% 
Ghana: 27 ℃ en luchtvochtigheid 73%

Reisverslag 11 - 24-07-2019


Voor Helma, Gijs, Yara, Lyan en Mirthe vandaag een bijzondere dag. Zij mochten meedoen aan storytelling, waarbij ze naar Langbina geweest zijn om het World Servants project uit 2012 te bezoeken. Daar hebben ze gekeken wat de effecten zijn, een lange tijd na een project. Zakina (zie foto), heeft hier een rondleiding gegeven en met hun over deze effecten gesproken. Onwaarschijnlijk een fantastische ervaring.
Ze zullen van dit bezoek een uitgebreid verslag schrijven, aangevuld met filmpjes en foto's. Op deze manier kan de groep uit 2012 ook zien wat het resultaat van hun inspanningen is geweest.
Zo is er ook een afvaardiging van World Servants in Bolivia geweest. De plek waar de groep heeft gebouwd in 2015. Lees hier hun bevindingen. Op onderstaande foto het resultaat van de medische post.Medische post bolivia world servants anloo zuidlarenResultaat medische post Bolivia 2015

sumniboma nr2 ghana world servants anloo zuidlaren 023Helma, Zakine en Ingrid

In het project van 2012 werden klaslokalen gebouwd. In de oude situatie zaten kinderen op de grond en werden vies van de modder, met name in de regentijd. Ook moesten de schoolkinderen op de grond liggen als ze wilden schrijven in hun schrift. Nu hebben de kinderen een betere leeromgeving gekregen. Ze schrijven netjes aan tafel, zitten op stoelen en daardoor blijven hun uniformen ook mooi schoon. Daarnaast is er ook een mogelijkheid gekomen voor vrouwen om te helpen. Tijdens het project waren er al vrouwen die meehielpen met de aanvoer van zand/water. Tegenwoordig worden er ook bijeenkomsten gehouden voor vrouwen over bijvoorbeeld: het belang van het naar school sturen van de kinderen, hoe ze ervoor zorgen dat ze op school blijven en hoe ze de kinderen kunnen ondersteunen met het schoolwerk.

Voor de groep heel waardevol om te mogen zien hoeveel zorg en aandacht er wordt gestoken in een project, ook nadat een World Servants groep is vertrokken. Zo’n mooi resultaat bied ook een goede verwachting voor het project dat de deelnemers nu zelf ondernemen.

Daarnaast stond vandaag in het teken van complimenten. Iedereen probeerde de ander in het zonnetje te zetten door complimenten uit te delen. Misschien leuk om dit samen met jongeren te doen, door mensen uit uw omgeving eens een compliment te geven. Iedereen krijgt de groeten en het gaat de groep goed. De deelnemers en leiders kijken uit naar vrijdag als ze alle berichten in het gastenboek gaan bekijken.

Morgen horen jullie weer meer. 
Groetjes!

sumniboma nr2 ghana world servants anloo zuidlaren 022Groepsfoto met locals

Ps: in het kader van storytelling… Thomas heeft vandaag een filmpje  (helaas, te slechte verbinding) online gezet waarin hij verteld hoe een dag werken in Afrika eruit ziet. 
Klik hier voor Thomas zijn verhaal of scan de qr code op het kalenderblaadje.