Skip to main content

Een dagje ontspannen...

Gisteren was het dan eindelijk zover, de groep had een gezamenlijke uitje!

Reisverslag 14 |  27-07-2019

Op normale ‘Werkdagen’ trekt de groep overdag eigenlijk nooit gezamenlijk op. Er zijn een aantal groepjes op de bouwplaats aan het werk, een groepje verzorgt het kinderwerk en weer een ander groepje helpt de Kookmamma’s, maar gisteren heeft de groep een bezoek gebracht aan de markt.
Het was nog best een uitdaging om bij de markt te komen. Door de hevige regenval van afgelopen week zijn de rode zandwegen zeer slecht begaanbaar. De 4 x 4 die de groep tot hun beschikking heeft is al een keer vast komen te zitten, maar het is gelukt, de markt in Nalerigu is veilig bereikt.

Nalerigu is de grootste stad in de gemeentelijke assemblee van Oost-Mamprusi in de noordoostelijke regio van Ghana, evenals de traditionele hoofdstad van het Mamprusi-volk, de zetel van de Paramount Chief de NaYiri. Nalerigu is ook de hoofdstad van de noordoostelijke regio van Ghana.
Daar werd de groep hartelijk welkom geheten door Moses (links) en de director education.
Vervolgens is in kleine groepjes -onder begeleiding- over de markt geslenterd. Volgens de informatie die wij hebben binnen gekregen is er heeel veeel gekocht en wordt het proppen om alles mee terug te krijgen naar NL. Als het net zo gaat als in Zambia, dan laat de groep een hoop kleding achter voor de lokale bevolking en is er weer ruimte om andere dingen mee terug te nemen.

sumniboma nr2 ghana world servants anloo zuidlaren 033 Moses (links) en de director education


Om een beetje beeld te krijgen van Nalerigu delen we onderstaand filmpje met jullie.
Het betreft hier een filmpje van het ‘Damba festival’ uit 2018. Het geeft een mooi beeld van Nalerigu.

‘Damba festival’ Nalerigu

Verder heeft de groep ook nog een kort bezoek gebracht aan het 'Baptist Medical Center' in Nalerigu. Een mooie ervaring voor onze medicijnstudenten en verpleegkundigen in spee om op deze manier in aanraking te komen met de gezondheidszorg in Afrika.

Het Baptist Medical Center in Nalerigu is een gerespecteerd missieziekenhuis. Het werd opgericht door de gezamenlijke inspanningen en visie van de Ghanese baptistenconventie (Gold Coast Baptist Conference) en de International Mission Board (destijds buitenlandse missieraad). In 2014 droeg de IMB het ziekenhuis over aan de Ghana Baptist Convention die het nu beheren en onderhouden. Wil je meer weten over het medical center, bezoek dan hun website. https://baptistmedicalcenter.org/

Omdat de groep gisteren een uitje naar de markt heeft gehad, wordt er vandaag hard doorgewerkt om de lerarenwoningen op tijd af te krijgen. Begin volgende week staat de overdracht gepland. Dit zal op feestelijke wijze gebeuren met veel ceremonie. In een later reisverslag meer daarover.

Tot slot wordt er gemeld dat het niet gebruiken van de telefoon en andere (social)media geen enkel probleem is voor de groep, het is totaal geen issue!