Skip to main content

Laatste zondag in Ghana

Reisverslag 15 |  28-07-2019

Omdat het zondag is, is er vandaag natuurlijk ook een kerkdienst. Ditmaal in eigen dorp onder leiding van Kars in de lokale baptisten kerk. Helaas kunnen we via de kerkTV niet meekijken.

Uit de summiere berichten die ons bereiken de laatste dagen, blijkt dat de groep zich helemaal in de Ghanese cultuur heeft ondergedompeld. De groep heeft namelijk kleding op maat laten maken. Vanuit de Zambia reis herinneren wij ons de kleurige rokken nog waarmee de dames terugkwamen. Dat wordt vast weer een kleurrijk geheel als de groep weer thuis is in Zuidlaren.

sumniboma nr2 ghana world servants anloo zuidlaren 040De kleermaker aan het werk voor de groep

sumniboma nr2 ghana world servants anloo zuidlaren 041Ingrid krijgt uitleg


Maar niet alleen qua kledij wordt alles uit de kast gehaald. Er kwam ook een kapper langs die een aantal creaties heeft mogen maken bij de deelnemers. Zo als het ons is verteld is daar geen schaar bij te pas gekomen en zullen er dus niet opeens 30 kale koppen de bus uitstappen. (wellicht dat Tjalling zijn lange lokken heeft achtergelaten in Ghana?) Wel werden er een heleboel vlechtjes en dreadlocks in de haren gevlochten.

Maar naast het ‘laten optutten’, wordt er ook flink gesport. De groep ging voor een revanche in de voetbalstrijd. Na een verlies van 3-2 ging Ghana de vorige keer er met de overwinning vandoor. Deze wedstrijd ging het spel gelijk op en werd de winnaar beslist via een penalty. Deze werd nipt gewonnen door de Nederlanders. Dat betekent voor beide partijen drie punten. Maandag zal de finale GHANA-NEDERLAND worden gespeeld. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. We houden jullie op de hoogte.

Nog even over het verhaal van de geit, kip, parelhoenders en het konijn. Elke dag komt er een slachter langs die de dieren uit de inmiddels persoonlijke boerderij van de deelnemers slacht. Vervolgens eet de groep hier dan de volgende dag van. Het schijnt dat het slachten van de konijnen nog wel een dingetje is, maar dat krijgen we nog te horen…

Nog even een foto voor het algemeen beeld: hieronder ziet u een foto van een schaduwplaats bij een huisje, onderweg van Sumniboma naar Nalerigu. 
Tot morgen!

sumniboma nr2 ghana world servants anloo zuidlaren 042Schaduwplaats