Skip to main content

Mystery Guest over God

World servants zuidlaren karsOp vrijdag 31 mei hebben we na lekkere groente en paprikasoep geluisterd naar een verhaal van Kars . Aks mysterie guest, leider van de reizen naar Bolivia en Ghana gaf Kars een mooie introductie op een GoedeMorgenGesprek over God. 'Wat is God voor je?'.

Kars lied een stuk zien uit se film 'Titanic'.  Een boot die gaat zinken en een orkest dat door blijft spelen.  De vraag wordt door Kars gesteld: 'Hoe kan het dat je iets doet, terwijl het misschien logisch is dat je andere dingen doet' .  'Waarom ga je naar Malawi om anderen te helpen?' , 'Waarom bezoek je een eenzame oudere?', 'Waarom help je iemand in de bus?',  'Wat maakt dat je gemotiveerd bent en geïnspireerd bent' . . . 'Kan dat God zijn?'.  We zijn er met elkaar over in gesprek gegaan . Best een moeilijk onderwerp , naar er kwamen mooie gesprekken uit. En zo keren we elkaar steeds meer kennen en kunnen we van elkaar leren.
Een voorbeeld van een gmg . Open met elkaar praten en van elkaar keten. Dat is bouwen aan jezelf. En daar gaan we de komende tijd mee verder.

Mphunju

Meer dan honderd kinderen die nu al uitkijken naar ons ! We hebben filmpje ontvangen van world servants over de gemeenschap Mphunju in het noorden van Malawi. In een heel mooi groen en bergachtig landschap, volgens Romee ongeveer 4 uur met de bus vanuit Lilongwe, de hoofdstad van Malawi . Er zijn al schoolgebouwen, heel veel kinderen en er is behoefte aan huizen voor onderwijzers . Een onderwijzer die niet eerst uren moet reizen, maar die in het dorp woont is belangrijk en heeft een belangrijke rol. Niet alleen om les te geven , naar om de hele gemeenschap te helpen in de ontwikkeling .

We kunnen niet wachten meer verhalen te horen van de set uppers van world servants die er zijn geweest !