Skip to main content

Reisverslag deel 13 – Verjaardagen met schuddebuikjes

Reisverslag deel 13 | Dag 13 – Verjaardagen met schuddebuikjes

reisverslag world servants anloo zuidlarenVandaag is het dubbel feest in El Torno, Thomas Veening en Inge Goelema zijn vandaag jarig. Lieve Thomas en Inge, van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag. Ook de hartelijke felicitaties aan de familie en vrienden van Thomas en Inge. En dank voor de vele berichtjes in 'De groeten aan', dat wordt nog een hele klus voor de groep om die allemaal te lezen. 

Ook deze feestelijke dag is begonnen met een GMG’tje, met als onderwerp ‘don’t worry be happy’. Iedereen in de groep is nog steeds happy gelukkig, wat wil je ook met twee verjaardagen! We hopen dat Thomas en Inge goed worden verwend door de rest van de groep. Of Thomas en Inge verwend kunnen worden met een echte slagroomtaart is waarschijnlijk niet het geval maar wel met echte schuddebuikjes! Iedereen moest broodbeleg meenemen naar Bolivia en er zijn ook schuddebuikjes meegenomen. Dat blijkt niet alleen lekker te zijn op brood, maar ook in de rijst. Op die manier krijgt de rijst wat meer smaak.

De groep komt op vele gebieden erg creatief terug, van schuilen in de regen zonder regenkleding tot rijst op smaak maken met broodbeleg. Ook hebben ze, omdat ze door de regen niet konden bouwen, een sporttoernooi georganiseerd. Een grote binnenplaats kon prima dienst doen als overdekte sportzaal. Het was heel gezellig om met elkaar te sporten en ze hebben veel lol gehad. Na het sporttoernooi hebben ze pannenkoekjes gebakken, heerlijk om wat bekend eten op tafel te kunnen zetten. Ze hebben er erg van gesmuld en van genoten. Het was ook een gezellige bezigheid om voor zo’n grote groep pannenkoeken te bakken. Heerlijk! Door de regen is het wat lastig om droog hout te zoeken om een vuurtje te maken. Naast een gezellig kampvuur doet het vuurtje dienst voor het opwarmen van water. We hopen dat ze wat droog hout hebben kunnen zoeken, en zo niet, dat het zonnetje inmiddels het hout heeft droog gemaakt. Inmiddels is het gelukkig opgehouden met regenen in Bolivia en hebben ze de bouwactiviteiten weer kunnen hervatten. Door de regen van de afgelopen dagen hebben ze wat vertraging opgelopen met bouwen en daarom heeft de groep besloten om zaterdag door te gaan met bouwen. Wat een topgroep!

Gisteren hebben ze een bijzondere uitnodiging ontvangen van de burgermeester van El Torno. De burgermeester, Don Ramiro, heeft ze namelijk uitgenodigd om vandaag te komen dineren bij hem thuis. Wat een eer en wat een belevenis zal dat worden. We zijn heel benieuwd wat hij voor de groep op tafel gaat zetten. Misschien kunnen we daar morgen meer over vertellen.

Het GMG groepje van Kars heeft geholpen in het Seniorencentrum met het aanleggen van een tuinpad, hieronder volgen enkele foto's.

senioren centrum el torno 01

senioren-centrum-el-torno-02
senioren-centrum-el-torno-03