• Start
  • Nieuws
  • Reisverslag deel 20 – back to the Netherlands!

Reisverslag deel 20 – back to the Netherlands!

reisverslag world servants anloo zuidlarenHet is zover, voor de thuisblijvers in Nederland een groot en heuglijk moment, misschien dat de Servants nog wel even hadden willen blijven, ze komen thuis! De planning is dat de groep 15:00 uur bij de Meent aan zou komen maar dat is natuurlijk afhankelijk van twee vliegreizen en hoe voorspoedig de busreis verloopt. Gisteravond om 18:04 konden we melden; de groep zit weer in de lucht, de lange reis naar huis is begonnen. Een vlucht van een kleine elf uur was de groep vanmorgen om 04:42 uur in Madrid, daar hebben ze even moeten wachten op het volgende vliegtuig wat de groep naar Brussel heeft gebracht. Een vlucht van een kleine twee uur die om 08:00 uur is vertrokken.

Tijdens die tweede vlucht sloeg de vermoeidheid wel toe en was het dus lekker rustig in het vliegtuig. Lekker slapen… voor zover dat mogelijk is dan… Om 10:09 uur konden we melden dat ook de tweede vlucht erop zat, geland in Brussel. Dan het wachten op de bagage, gelukkig waren de tassen goed herkenbaar doordat iedereen z’n tas heeft moeten op pimpen, en er staat een groot logo van World Servants op de tas. Dat maakt het dan weer wat makkelijker. Toen alle tassen verzameld waren was het tijd voor de laatste etappe van de reis, de bus. Een reis van vier uur van Brussel naar het dorp van Berend Botje. Ondertussen in Nederland, bij de Meent, waren we al druk bezig om de Meent er feestelijk uit te laten zien. De vlaggetjes van het wereldrecord langste vlaggenlijn konden daarbij natuurlijk niet ontbreken (natuurlijk hebben we niet alle 23 kilometer opgehangen), en ook spandoeken werden opgehangen bij de Meent. Onderweg was de groep wel toe aan een Nederlands maaltje en hebben ze nog even gegeten. Lekker voor de groep, minder voor de wachtenden, dat werd dus nog langer wachten. De planning werd iets aangepast, eerst 16:30 uur, toen 17:00 uur.

Om 16:30 uur begon de Meent vol te stromen met ouders, vrienden, familie, noem het maar op, niemand wou de terugkomst van deze toppers missen. Het laatste halfuur werd in spanning afgewacht op het grote moment, onder het genot van koffie of thee en een plakje cake. Langzamerhand liep iedereen naar buiten en de sfeer was prettig gespannen en gezellig, iedereen was blij. En toen, eindelijk, na een prachtige ervaring in Bolivia, en een reis van bijna 24 uur kwam dan eindelijk de bus! Juichend en zwaaiend werd de bus onthaald. Na nog een moeilijke laatste bocht voor de buschauffeur kon iedereen elkaar eindelijk weer in de armen vallen. Knuffels, verhalen, souvenirs, tranen, wat mooi om te zien dat iedereen weer veilig thuis is. In de Meent heeft de groep afscheid van elkaar genomen, dat is best wel gek als je bijna drie weken lang met elkaar bent opgetrokken en veel avonturen hebt beleefd. Na een gebed en veel applaus was het dan tijd om echt naar huis te gaan. Douchen, genieten van het samen zijn met de mensen die je lief zijn en…. Slapen! Daar zijn ze wel aan toe na zo’n lange reis. Wat een avontuur, wat een belevenissen en wat een verhalen zullen er nog verteld worden. We zullen nog lang na genieten van de afgelopen weken, en ook van die tijd ervoor vol van gezelligheid en acties.

Fred en Aline willen de ouders bedanken voor het bloemetje, ook wij hebben leuke weken vol plezier achter de rug. Dit was dan echt, echt het laatste verslag van ons op de website. Wij geven graag het stokje over aan de groep voor alle verhalen en belevenissen en natuurlijk alle foto’s. Blijf vooral de website in de gaten houden voor het echte reisverslag en foto's! Klik hier voor de foto's van de terugkomst. 

 

groepsfoto-world-servants-anloo-zuidlaren-santa-cruz