Skip to main content

Nog even doorzetten...

Vandaag is de laatste reisdag voordat de groep aankomt in Sumniboma nr.2, nog even doorzetten!

Reisverslag 3  - 15-07-2019

Bijna iedereen heeft goed geslapen vannacht. Het voordeel van ’s ochtends vroeg vertrekken is dat het dan nog heerlijk koel is om te reizen. Gisteravond heeft de groep een Kerkdienst gehouden, was erg leuk met kaarsenkind Gwen, lector Jaap, ouderling Jan en voorganger Kars. De bloemen zijn door Esther vd K weggebracht naar de jarige Helma. Ook is er in de dienst veel gezongen, waaronder  ‘10.000 redenen tot dankbaarheid’. (opwekking 733)

18 Kerkdienst in Guesthouse 19 Voorganger en muzikaalleider Kars
Kerkdienst in het guesthouse                                                                                            Voorganger en muzikaal leider Kars

Jan heeft vandaag de dagopening met zijn groepje. Hij zal dit opluisteren met een goocheltruc. Vandaag krijgen de groepen allemaal 2 goocheltrucs die ze de komende dagen kunnen aanleren. Leuk om elkaar te verrassen, maar zeker ook om zometeen met de kinderen te gaan proberen. De eerste goocheltruc gaat over 'talenten'. De een kan meer dan de ander,  maar je moet doen wat je wel kunt… en op basis van inzet is iedereen gelijkwaardig. Je hebt elkaar nodig! De goocheltruc is een truc met een kort, een lang en een middellang touwtje. Ze blijken allemaal even lang te zijn, er is geen verschil, als je maar naar de inzet 'en het hart'  kijkt. Een hopelijk leuk extra accent aan deze reis!

De groep is nu onderweg naar Tamale waar zich de 'AG care Office'  bevindt en van daaruit rijden ze door naar Sumniboma nr 2.  In Tamale zal afscheid worden genomen van Sakina Steven die namens AG care is meegereisd. Sakina geeft het stokje over aan Stephen Abarika die de rest van de reis de groep zal ondersteunen. De verwachting is dat ze rond 15u00 plaatselijke tijd aankomen in Sumniboma.
Wij zijn benieuwd hoe de groep zal worden ontvangen door de lokale gemeenschap. We weten nog van de Zambia reis dat de gehele lokale bevolking was uitgelopen om de groep een warm welkom te geven. 

AG care Ghana
Graag vertellen we jullie iets meer over de partner organisatie van World Servants in Ghana.

GH319 Stephen Abarika world servants anloo zuidlarenAssemblies of God Care (AG Care - voorheen AGREDS) is een christelijke organisatie die zich inzet voor de kansarmen in Ghana. Dit doen ze op heel veel verschillende manieren, soms in samenwerking met andere hulporganisaties. Om criminaliteit tegen te gaan heeft AG Care programma’s opgezet om zo de ontwikkeling van onderwijs, gezondheid en sanitaire voorzieningen in gang te zetten. In deze vorm van ondersteuning speelt ook World Servants een belangrijke rol.

In samenwerking met AG Care bouwt World Servants klaslokalen voor zowel basis- als middelbare scholen om deze programma’s te kunnen verwezenlijken. Naast onderwijs biedt AG Care ook hulp in de volgende sectoren: Gezondheidszorg: niet alleen medicijnen worden gebruikt om ziektes in het land tegen te gaan. AG Care pakt het probleem aan bij de bron: ziektes voorkómen. In de gemeenschap worden voorlichting, trainingen en clinics gegeven om de bevolking zoveel mogelijk in te lichten over zaken als veel voorkomende ziektes. Noodhulp: deze afdeling van de organisatie is verantwoordelijk voor het coördineren van de rampenbestrijding wanneer zoiets voorkomt. Maar ook de wederopbouw en bemiddeling in conflicten nemen ze voor hun rekening.

Armoedebestrijding: bijna 29% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Een onderdeel van dit programma is dan ook het verstrekken van kleine leningen. Ook probeert AG Care door middel van lifeskills-trainingen de mensen in het land (met name vrouwen) beroepsvaardigheden aan te leren. Hierdoor maken de Ghanezen meer kans op een baan. Geloofsovertuiging: op een praktische manier probeert AG Care de Bijbelse leer over te dragen waarbij onderwerpen als zorg voor armen, verlichting van het lijden en sociale rechtvaardigheid aan bod komen.

Morgen zullen we een filmpje met jullie delen van de verblijven in Sumniboma, in een typische Ghanese setting.
In het Fotoalbum hebben we nog een aantal foto's geplaatst.

Het weer in Ghana:
Overwegend bewolkt en 31 ℃.