Skip to main content

Mystery Guest over God

World servants zuidlaren karsOp vrijdag 31 mei hebben we na lekkere groente en paprikasoep geluisterd naar een verhaal van Kars . Aks mysterie guest, leider van de reizen naar Bolivia en Ghana gaf Kars een mooie introductie op een GoedeMorgenGesprek over God. 'Wat is God voor je?'.

Kars lied een stuk zien uit se film 'Titanic'.  Een boot die gaat zinken en een orkest dat door blijft spelen.  De vraag wordt door Kars gesteld: 'Hoe kan het dat je iets doet, terwijl het misschien logisch is dat je andere dingen doet' .  'Waarom ga je naar Malawi om anderen te helpen?' , 'Waarom bezoek je een eenzame oudere?', 'Waarom help je iemand in de bus?',  'Wat maakt dat je gemotiveerd bent en geïnspireerd bent' . . . 'Kan dat God zijn?'.  We zijn er met elkaar over in gesprek gegaan . Best een moeilijk onderwerp , naar er kwamen mooie gesprekken uit. En zo keren we elkaar steeds meer kennen en kunnen we van elkaar leren.
Een voorbeeld van een gmg . Open met elkaar praten en van elkaar keten. Dat is bouwen aan jezelf. En daar gaan we de komende tijd mee verder.